We willen dat meer gemeentes (net zoals in Hoorn) besluiten om de leerplicht voor de Koningsspelen op te heffen. Op die manier kunnen ouders hun kinderen thuishouden als zij niet mee willen doen aan de koninklijke propaganda.

Daarnaast willen we dat plaatselijke Oranjeverenigingen de organisatie van de Koningsspelen overnemen van scholen, zodat die hun tijd en aandacht kunnen besteden aan goed onderwijs – en aan sportdagen en andere activiteiten.

Om dit te bereiken moet de druk op gemeentes en de organisatie van de Koningsspelen worden opgevoerd. Daarom willen we dit onderwerp op de agenda zetten via media, sociale media, en lokale acties.

De Koningsspelen kunnen helaas niet van de ene op de andere dag worden veranderd. Het onderwerp moet eerst op de agenda komen, en dat kunnen wij doen, met uw hulp! We hebben budget nodig zodat we:

*   Raadsleden in lokale gemeenten kunnen benaderen.

*   Een grootscheepse brievenactie op touw kunnen zetten.

*   Kunnen investeren in onderzoek naar alternatieve oplossingen voor scholen.

*   Digitale content kunnen creëren om dit issue via social media onder honderdduizenden Nederlanders te verspreiden. 

Samen maken we het verschil

We doen dit voor jullie. Iedereen in Nederland hoort het recht te hebben om zelf te kiezen welke staatsvorm hij steunt. Niemand mag worden verplicht om mee te doen aan een spelletjesdag ter ere van de koning.

De monarchie is een achterhaald, ondemocratisch en geldverslindend instituut dat via de Koningsspelen (en via vele andere promotiestunts) een schone schijn probeert op te houden.

Deze campagne wil dit probleem op de agenda zetten. Samen kunnen we zorgen dat onze stem gehoord wordt, en het probleem opgelost.

Het Nieuw Republikeins Genootschap strijdt al jaren voor een democratisch gekozen staatshoofd. We willen dat onderwerp bespreekbaar maken, niet alleen voor onze leden maar voor alle Nederlanders.

Laten we samen het verschil maken!

 Steun ons op: Indiegogo of via Ideal